De kracht van Cultureel Vermogen
Facebook, Instagram, Zoom, Snapchat, Tiktok; sociale contacten verlopen steeds vaker online. Iemand spontaan aanspreken op een feestje of in de trein? Dat is best spannend. Elkaar leren kennen is helemaal niet makkelijk, terwijl dat juist wel belangrijk is! Als je een ander beter kent, dan begrijp je elkaar veel makkelijker. Verschillen tussen mensen worden dan een verrijking in plaats van een drempel. En daar wordt de wereld een stukje mooier van. Ons Cultureel Vermogen, het vermogen om elkaar cultureel te ontmoeten, kan hier goed bij helpen. Daarom zetten wij het komende jaar de creatieve kracht van kunstenaars in voor verschillende verrassende ontmoetingen. Kom uit je bubbel en vaar mee op deze positieve vibe door Culemborg! 
 
Cultureel Vermogen is een onderzoeksproject van de Universiteit Maastricht, de LKCA en het Fonds Cultuurparticipatie samen met Cultuur Oost. Meer weten?

Overleg van de werkgroep Cultureel Vermogen Culemborg op 14 juli 2020 in Gelderland Fabriek: Elk Welzijn, Gelderland Fabriek, Elisabeth Weeshuis museum, kunstenaar DionV, De Vrijstad Drukker en Thomas van der Ham van Cultuur Oost.

Dit vind je misschien ook interessant

Back to Top